Albert & Margretha bundelen hun krachten en lanceren ‘Als je vrienden hebt’

Albert & Margretha bundelen hun krachten en lanceren ‘Als je vrienden hebt’

Albert van Benthem & Margretha brengen op het Rood-Hit-Blauw label hun duetsingle ‘Als je vrienden hebt’ uit. Onder leiding van Jeroen Englebert is deze vrolijke productie opgenomen in de befaamde studio van Arnold Mühren in Volendam. Albert & Margretha zijn al jarenlang goede vrienden.Toch kwam het nooit tot een samenwerking. Tijdens de vakantiebeurs, die afgelopen januari, plaatsvond in Utrecht kwam daar verandering in. Margretha mocht daar een optreden verzorgen en benaderde Albert om langs te komen.

‘We hebben samen een liedje gezongen dat bij het publiek schijnbaar goed in de smaak viel. De volgende ochtend belde Margretha mij op met de vraag of ik zin had om samen met haar een duet op te nemen. Margretha stelde voor om ‘Als je vrienden bent’ als duet uit te brengen. Ze vertelde dat het lied geschreven was door dezelfde persoon die ‘Ome Jan’ uit z’n mouw had geschud. Ik was gelijk enthousiast en trots dat ze mij vroeg.  Het is wel even iets anders dan de hoedjes en de toeters die je van mij gewend bent. Ik verwacht dat het publiek in positieve zin op gaat kijken van dit duet’, vertelt Albert die inmiddels al bijna 30 jaar in het vak zit.

Margretha brengt het liefst liedjes met een boodschap. Ze zingt nooit nummers die over de liefde gaan omdat bijna iedereen dat al gedaan heeft. ‘Samen met mijn producer Jeroen Englebert heb ik een 12-tal thema’s besproken waar ik graag over wilde zingen. Vriendschap was daar één van. Dan kom je al vaak op het woord “weet je nog”. Dat levert vele herinneringen op die dan ook verweven zijn in de tekst. Samen met een groot aantal live instrumenten én de toevoeging van Albert’s stem maken het geheel tot een blij en uptempo lied. Ondanks het feit dat we uit twee totaal verschillende muziekwerelden komen staan we allebei 100% achter deze productie’, verkondigt Margretha.

De CD single ‘Als je vrienden hebt’ is vanaf 24 april 2019 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De mooie videoclip (opgenomen door Liberate96.com) ter promotie van de nieuwe single is op diverse Televisiestations en Youtube te zien.  

  DJ Janoesj
  Wednesday 24 April 2019 15:28