Barbara Dex - In "t Groot

Barbara Dex - In "t Groot

Ter ere van haar 30-jarige muziekverhaal bracht Barbara Dex dit jaar een nieuw album uit: ‘Dex in ’t Groot’. En die ‘groot’ mag gerust letterlijk genomen worden, want Barbara Dex blaast op het album gekende én vergeten Nederlandstalige muziekparels nieuw leven in, en dat in een grootse, machtige symfonische omkadering. Ook over het sterke ‘Het Kan Niet Zijn’ van Will Tura uit 1969 goot de fenomenale zangers een Dex-sausje. De nieuwe single ‘Het Kan Niet Zijn’ van Barbara Dex is overal te beluisteren.

Barbara Dex: “Een liedje van Will Tura heb ik altijd al wil zingen, dus ik dacht, ik trek mijn stoute schoenen aan en ik doe het gewoon (lacht). Op het eerbetoon aan Will Tura op de Markt in Veurne zong ik drie nummers van hem, waaronder ‘Het Kan Niet Zijn’. Will Tura was toen zo onder de indruk. Ik beschouwde het als een teken om daarom net die song te kiezen voor dit album.”

Dit najaar trekt Barbara Dex met een 10-koppig orkest, onder leiding van Jo Mahieu, rond in Vlaanderen met haar theatertour ‘Dex in ’t Groot’. Op zaterdag 9 september trapte ze deze theatertour af in CC De Mol. Op zaterdag 7 oktober is het een extra speciale avond, want dan staat Barbara Dex op het podium mét een groot symfonisch orkest, onder leiding van Michel Bisceglia, in CC Beringen. Daarnaast stond Barbara Dex afgelopen week ook zes dagen op rij op de planken in haar hometown Mol met de concertreeks ‘HeleMol Dex’. Ze bracht zes genre-overstijgende concerten in wisselende bezetting op zes locaties in Mol.

‘Het Kan Niet Zijn’, de nieuwe single van Barbara Dex, is te beluisteren via deze link.
De concertagenda van Barbara Dex is te bekijken via deze link.

  DJ Janoesj
  Friday 15 September 2023 13:56