Bart Heemskerk komt zijn belofte na en lanceert vrolijke zomersingle ‘Ik kan het niet alleen’

Bart Heemskerk komt zijn belofte na en lanceert vrolijke zomersingle ‘Ik kan het niet alleen’

Na de heftige tweetalige single  ‘Leven zonder jou’ / ‘Sometimes when we touch’ die Bart Heemskerk speciaal voor zijn ernstig zieke fan Anita opnam, komt hij nu met een hedendaagse bewerking van één van de grootste hits van De Dijk, namelijk ‘Ik kan het niet alleen’. Omdat het nummer voor de inmiddels overleden Anita een bijzondere persoonlijke lading met zich meebracht heeft Bart, de slingers die hij normaal ophangt bij een productie, in het doosje laten zitten. Hij beloofde een aantal radiostations dat hij in het voorjaar van 2023 met een uptempo lied terug zou komen. Dat is met zijn bijzondere versie van ’Ik kan het niet alleen’, die bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt een feit.

Bart:’ Voor zover ik heb kunnen nagaan is er van ‘Ik kan het niet alleen’ nog niet eerder een gecoverde versie verschenen. Omdat De Dijk dit jaar definitief gestopt is als band vond ik het een uitdaging om i.s.m. producer Arno Dreef er een sound in te verweven met een knipoog naar liedjes in de style van Noodgeval en meer naar het heden. Tijdens mijn liveoptredens zing ik de originele versie van De Dijk met grote regelmaat. Vanwege de herkenbaarheid is dat altijd een groot succes. Persoonlijk vind ik dit lied altijd onwijs gaaf en zie het dan ook als een ode aan De Dijk. De titel spreekt mij ook erg aan. Eigenlijk kan niemand het alleen. Ik heb mijn fans nodig om te doen waar mijn passie ligt. Als ik die mensen niet heb die mij de gunfactor geven om hun met mijn muziek te verblijden, dan zit ik thuis op de bank. Af en toe is dat wel fijn, maar zingen is mijn lust en mijn leven. Op Koningsdag ben ik overigens samen met Brownie videoproducties op stap gegaan om beelden te schieten van mijn vier optredens. Deze zijn allemaal verwerkt in de clip. Ik ben van mening dat dit één van de mooiste clips is geworden die ik tot nu toe heb laten maken.’
In 2024 heeft Bart ook grootse plannen. Pasgeleden was hij voor een boeking in Bonaire. Daar heeft hij een goede kennis opgedaan die hem heeft uitgenodigd om daar volgend jaar een videoclip op te nemen. Dat gaat natuurlijk een vrolijke zomerse plaat worden met een tropical soundje eronder. Overigens is Bart ook nog voornemens om aan het einde van dit jaar, tijdens de donkere dagen, nog een nieuwe single te lanceren.
De CD-single ‘Ik kan het niet alleen’ is vanaf 10 mei 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.
Bart Heemskerk ‘Ik kan het niet alleen’ ….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

  DJ Janoesj
  Wednesday 10 May 2023 06:39