Coco Jr. lanceert nieuwe single Don’t let me be misunderstood

Coco Jr. lanceert nieuwe single Don’t let me be misunderstood

In 1964 zag de artiest het levenslicht die later als Cocojr. door het leven zou gaan. 1964 was ook het jaar dat "Don't Let Me Be Misunderstood" geschreven werd voor – en op plaat werd gezet door Nina Simone (Een jaar later succesvol uitgebracht door The Animals en in 1977 door Santa Esmeralda in een discoversie met Spaanse- en Latijns Amerikaanse invloeden).
 
Toeval of niet; zowel Nina Simone (1961), The Animals (1964), Santa Esmeralda (1978) als Cocojr. (met Vibes Alive in 2001) brachten ook hun eigen versie uit van ‘The House Of The Rising sun’….

‘Don’t let me be misunderstood’ was Nina Simone al dan niet bewust op het lijf geschreven. Reeds vroeg in haar carrière werd ze bestempeld als "temperamentvol", maar haar impulsief gedrag en sterk wisselende emoties hadden een oorzaak. In de loop der jaren werd ze gediagnosticeerd met zowel bipolaire stoornis, schizofrenie, als borderline persoonlijkheidsstoornis.
Een kleine bloemlezing uit de lange lijst van beroemdheden met een bipolaire stoornis: Frank Sinatra, Dusty Springfield, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Amy Winehouse, Kurt Cobain, Jeff Buckley,… maar ook Britney Spears, Mariah Carey, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Lily Allen, Ozzy Osbourne, Axl Rose, Brian Wilson, Ray Davies,…
Jonge artiesten als Demi Lovato, Bebe Rexha, Jett Rebe, … maar ook Mozart, Beethoven, Shubert, Mahler, Vincent Van Gogh, Jackson Pollock, Edvard Munch, Ernest Hemingway, Edgar Allan Poe, Mark Twain, Virginia Woolf,… Marilyn Monroe, Vivien Leigh, Catherine Zeta-Jones, Lars von Trier, Francis Ford Coppola, Mel Gibson, Benoît Poelvoorde, Jean-Claude Van Damme, Stephen Fry, Russel Brand,…
Ook de link met de ‘club of 27’ valt helaas niet te ontkennen…
Cocojr.: ‘Het is zeker niet mijn bedoeling om geestesziekte bij kunstenaars te romantiseren. We denken al te vaak dat artiesten moeten gepijnigd worden door hun interne demonen om geweldige kunst te maken. Dat is uiteraard niet waar; er zijn genoeg ‘gewone’ artiesten. Maar dit is wel een ode aan al die getormenteerde zielen die, ondanks hun persoonlijkheidsstoornis, ons zoveel schoonheid hebben geschonken. Ik wil met deze ‘vrolijke’ versie de positieve kant van de medaille in de verf zetten, en tegelijk begrip vragen voor wat al te vaak als aanstellerij en/of divagedrag wordt bestempeld.’‘Don’t let me be misunderstood’ blijft een nummer dat de tand des tijds met glans heeft doorstaan. De ‘Rediscovered’ versie van Cocojr. bewijst dat een van de meest gecoverde songs nog altijd aanstekelijk, sexy en fris kan klinken. Mits een infectieuze groove en een zwoele, Caraïbische sfeer staat het nummer als een vakantiehuis op een exotische locatie. Let the summer begin! 

  Janoesj
  Thursday 16 May 2019 21:48

Open/Sluit
Verzoekjes
  • {{ verzoekje.user }}: {{ verzoekje.verzoekje.artist }}
    - {{ verzoekje.verzoekje.number }}
    {{ verzoekje.verzoekje.message }}
Er zijn geen verzoekjes