De nieuwe single van Richard van der Keur is uit: ‘Zo blauw als de hemel’.

De nieuwe single van Richard van der Keur is uit: ‘Zo blauw als de hemel’.

De nieuwe single van Richard van der Keur is uit: ‘Zo blauw als de hemel’. Een romantische ballade, Nederlandstalig. Met deze opvolger van Voorbij richt de zanger en liedjesschrijver zich wederom op liefhebbers van kleine luisterliedjes en muzikale mijmeringen.

Richard van der Keur woont in Rotterdam en is zanger en tekstschrijver. Hij schrijft zijn eigen liedjes, met een liefde voor poëtische teksten en sterke melodieën, en brengt deze uit in eigen beheer. Daarbij houdt hij zijn muziek zo puur mogelijk, zowel op het podium als ‘op de plaat’.

Richard maakte tot nu toe drie CD-albums: Kleurenzee met theaterpopformatie Rij12, en Noorderlicht en Klein Bombastisch met Emellan. "De composities van de nummers zijn sterk en goed doordacht en geven blijk van puur vakmanschap”, recenseerde de Rotterdamse PopUnie dit laatstgenoemde album. Met zanger Philippe Elan nam hij het duet  Quand la lumière ’s étaint op. Zijn singles Leef je tijd, In Vrijheid, Regenboog en Meisje uit Ballangen waren te horen in zowel nationale als regionale radioprogramma’s, waaronder Volgspot op Radio 5. Met Emellan maakte hij een korte tour door Engeland.

Inmiddels zingt Richard solo, begeleid door een pianist of gitarist. Hij geeft kleine, akoestische concerten op sfeervolle locaties. Later dit jaar hoopt hij zijn eerste solo-EP uit te brengen. Zie voor meer informatie over zijn muzikale werk: www.richardvanderkeur.nl

  DJ Janoesj
  Tuesday 09 April 2019 10:00