Erwin Fillee met vrolijke voorjaarssingle ‘Nachten van Parijs’

Erwin Fillee met vrolijke voorjaarssingle ‘Nachten van Parijs’

Zanger/entertainer Erwin Fillee komt weer met een nieuwe single.  Na het geringe succes van ‘Waar blijft die ouderwetse winter’, die lang wegbleef werd het tijd om wederom een vrolijk voorjaarsplaatje te maken.
 
Het nummer ‘Nachten van Parijs’ was een enorme hit in 1973 en werd gezongen door de geweldige Belgische zangeres Samantha.  
 
Erwin was 6 jaar toen hij van zijn ouders dit grammofoonplaatje kreeg. De plaat draaide hij grijs en nu, 46 jaar later, heeft Erwin hem opnieuw opgenomen. Samen met zijn gabber en al 25 jaar zijn geluidsman  Kick van der Vooren reisde hij af naar Parijs om de videoclip te maken.
 
Erwin Fillee werd ontdekt door Veronica coryfeeën Will Luikinga en Chiel van Praag en Peter Teekamp. Dat was is 1985. Erwin maakte vele platen, werkte bij Reel records als producer en plugger, artiestenscout, was 2 jaar geluidsman (tape) bij Willeke Alberti en ruim 10 jaar van Ronnie Tober.  
 
Erwin is getrouwd met Willeke D’estell die in 1989 Veronica’s Sterrenjacht heeft gewonnen. De talentenjacht als voorloper van Idols, Popstars, Holland’s Got Talent e.t.c. Samen hebben ze dochter Maxime die enkele jaren geleden een hitje had met een liedje van Willeke Alberti.
 

  DJ Janoesj
  Wednesday 20 March 2019 22:33