Neder-Belg René Sander met prachtige debuutsingle ‘Ik laat je gaan’

Neder-Belg René Sander met prachtige debuutsingle ‘Ik laat je gaan’

René Sander, Neder Belg timmert hard aan de muzikale weg. René is klaar om zijn eigen nummers aan het grote publiek te presenteren in zowel België als Nederland. Ook werd een clip opgenomen van zijn debuutsingle ‘Ik laat je gaan’. Locatie van de clip was een nostalgische cinema met een uniek bewaarde uitstraling, recht in hartje van grensstadje Hamont-achel (B).
René is zeker niet nieuw in de muziekwereld. Als klein jongetje trad hij reeds op in het café van zijn ouders en op zeventienjarige leeftijd werd hij beroepsmuzikant. In de jaren die daarop volgden, speelde hij bij diverse coverbands waar hij heel wat podiumervaring op deed. Zo stond René op podia in België, Nederland, maar ook in Duitsland en Oostenrijk. Hij hield zich ook bezig met het doceren van zang, gitaar en piano en het begeleiden en coachen van verschillende muzikale talenten.
‘Waarom geen eigen carrière met eigen nummers? Die vraag kreeg hij steeds meer te horen’, aldus René. De talentvolle singer-songwriter had reeds diverse vrijwel volledig voltooide nummers in de kast liggen. Het enige wat ontbrak was een goede betrouwbare producer die hij vond in Multi instrumentalist Carlo Ooms, die meteen enthousiast was maar ook kritisch meedacht.  René verduidelijkt ‘Ik kende Carlo nog van het covercircuit, een echte teamplayer die gelijk aanvoelde welke kant ik op wilde. De songs gleden in een sneltreinvaart van papier op band, waardoor er in de zomer periode zelfs een volledig album staat gepland. Gekoppeld aan het eerste live concert tezamen met band en achtergrondkoor waarbij het album wordt gepresenteerd’.

  DJ Janoesj
  Thursday 07 March 2019 19:40