Nieuwe single Tante Klaar van Dick Treesie uit nood geboren

Nieuwe single Tante Klaar van Dick Treesie uit nood geboren

Na maar liefst 13 jaar heeft feestzanger Dick Treesie weer een nieuwe single opgenomen. Eigenlijk had hij zijn zangcarrière al vaarwel gezegd, maar als er nood aan de man is moet alles uit de kast om het doel te dienen. En dat is in mijn geval geld voor de Stichting De Huiskamer van Oost.
 
Dick richtte de Stichting De Huiskamer van Oost op in zijn woonplaats Haarlem. Een plek in Haarlem Oost voor ouderen, minder bedeelden, mensen met gezondheidsproblemen en het is een wijk die veel eenzaamheid kent. De stichting van Klootwijk ( Treesies echte naam) houdt dagelijks kleine evenementen, koffiemiddagen en andere activiteiten. Ook kunnen de Haarlemmers er terecht voor advies over wmo-aanvragen.
 
Zwaar gelukkig was Dick toen hij na een lange strijd, nu 2 jaar geleden, de meerderheid van de gemeenteraad mee kreeg voor subsidie en toestemming om zich te vestigen in de Steve Bikostraat in Haarlem-Oost. Fractievoorzitter Louise van Zetten van de gemeenteraad in Haarlem noemde de Huiskamer van Oost een 'pracht project’ van vrijwilligers.  Dick, inmiddels 67 jaar, ziet echter opnieuw donkere wolken verschijnen, want eind van dit jaar wil de gemeente Haarlem de subsidie weer intrekken en moet de Stichting zichzelf bedruipen en dat is niet zo simpel helaas.
 
Dick:
“Zoveel mensen in de wijk beleven plezier en geluk aan deze plek." Ze maken nieuwe vrienden, drinken een kopje koffie, doen een spelletje. Het is zo belangrijk voor de ouderen en de eenzame mensen dat de Huiskamer van Oost blijft bestaan en hier mag blijven. Daarom moet er geld komen en hoop ik dat heel Nederland straks in alle kroegen en feesten mijn nieuwe single ‘Tante Klaar’ gaat draaien. Met miljoenen streams en optredens kan ik geld inzamelen voor deze mensen. Het gaat niet om mij, maar om de mensen in de wijk. Ik ben bijna 67 jaar en wil graag iets moois voor anderen achterlaten in mijn leven”.
 
Het idee voor dit nummer, een cover uit 2005 van Ronald Moonen, ontstond na een bezoek van Jeroen van der Boom aan de Huiskamer van Oost. "Jeroen heeft belangeloos bij ons opgetreden en na afloop vertelde ik hem over de plannen voor een nieuwe single voor de Stichting. Hij riep meteen dat ik een nieuwe versie zou moeten opnemen van ‘Tante Klaar’", aldus Treesie. “Het leuke is ook dat wij hier elkaar allemaal bijnamen geven. En laat er nou net een dame zijn die wij al jaren Klaar noemen. Een enige vrouw vol temperament en het is echt altijd feest als zij er is".  
 
Dick Treesie werd eind jaren 90 bekend door zijn opvallende verschijning en de tientallen feesthits die hij uitbracht. Denk aan  ‘Oh wat een feest’’ (2007), de single ‘Niet links, niet rechts met Johan Vlemmix en zijn voetbal knallers 'Rattata op naar het WK’(2006) en ‘Hee hee hee hij moet erin’(2008). De laatste single ‘Dans met mij vannacht’ werd 13 jaar geleden uitgebracht en daarna zette Dick zijn zangcarrière op een laag pitje.

  DJ Janoesj
  Friday 26 May 2023 09:48