Ray Smith start 2020 met ‘Liefde’

Ray Smith start 2020 met ‘Liefde’

Ray Smith nam begin 2019 een gokje om het roer muzikaal om te gooien. Na het uitbrengen van vier vrolijke singles kwam hij met het rustige nummer ‘Als je gaat’.

Volgens Ray heeft dat goed uitgepakt. De tekst had hijzelf geschreven en dat geldt ook voor de opvolger ‘Liefde’.

Deze lag al geruime tijd op de plank, maar Ray had er nog geen melodielijn voor bedacht. Een paar maanden geleden kreeg hij de ingeving om ‘Truly’ 

van Lionel Richie hiervoor te gebruiken.
 
Met dat idee ging Ray naar producer Laurens van Wessel. ‘Ik vertelde hem dat ik een nummer in m’n hoofd had zitten waar ik een liedje op wilde maken.

Laurens gaf aan dat hij het graag wilde proberen, maar dan moest ik hem de vrije hand geven om zonodig dingen te wijzigen.

Hij weet dat ik van orkestachtige producties houd en dat heeft hij dan ook door middel van pauken en life drums weten te bewerkstelligen.

Nadat ik de demo hoorde kreeg ik kippenvel. Naast een ander intro heeft Laurens nog een aantal wijzigingen aangebracht. Ik ben er heel erg blij mee’, glundert Ray.
 
Inmiddels timmert Ray alweer een kleine vier jaar aan de weg om zijn muzikale carrière gestalte te geven. Al die tijd werkt de uit Amersfoort afkomstige zanger

al met een vaste groep mensen om zich heen. ‘In mijn geval zijn dat Laurens van Wessel, Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw en clipproducent Jaap van Didden.

Ik weet wat ik van hen kan en mag verwachten en dat is omgekeerd precies hetzelfde. Omdat ik nog meer teksten op de plank heb liggen,

kan het zo maar zijn dat er binnen afzienbare tijd wederom een vervolg op ‘Liefde’ komt’, verklapt Smith.
 
Tot half februari 2020 is Ray wekelijks te zien in de RTL 4 muziekshow ‘All Together Now’. Voor het tweede opvolgende jaar mag hij zich jurylid noemen.

Dat levert hem leuke contacten op met artiesten en ook voor het netwerken is dat een prima ‘baantje’. Zijn plek op de juritribune is de tweede van links op de voorstse rij.  
 
De CD single 'Liefde’ is vanaf 20 januari 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.  
 
Ray Smith….…alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.  

  DJ Janoesj
  Monday 20 January 2020 17:30